Welcome !

Plazhi i Velipojes - Velipoja Beach

Per Te Gjithe Ju Turiste Qe Vizitoni Per Here Te Pare Plazhin e Velipojes !

Meso Me Teper

Velipoja eshte nje qender turistike mjaft e kendshme, me peizazh te larmishem, ku nderthuren hijeshem det, plazhi, lumi, delta me ishuj, kodra, pylli, laguna, fusha, ligatinat; vendi me i pershtatshem per te vrojtuar zogjte e Adriatikut Lindore ne dunat e reres dhe pellgjet e cekta te ujit; treve me popullim te hershem, tredita te pasura etno-folklorike, me femere dhe peshkatare te zote, mikprites te njohur ne te gjithe Shqiperine per humorin e tyre te holle ...

- Velipoja u ofron pushuesve mundesine per te kaluar pushime ne nje vije bregdetare me uje te paster dhe me rere te imet, por jo vetem kaq, ajo eshte e pasur me vlera unike natyrore, ne te cilat dallohen : Plazhi i madh me gjatesi 14 kilometra dhe gjersi 200 metra me rere te imet dhe te paster, e cila quher nga banoret “rera e dermanit” per vetite e saje kuruese. Plazhi rigjenerohet cdo vit nga baticat dhe zbaticat, duke e bere perqindjen e jodit ne rere shume te larte. Plazhi rrethohet nga pulli me drure te larte pishe e drure te tjere fletore, me shkurre perhere te blerta, lugina plot me bimesi ujore , duna etj ...

- Fshati bregdetare, plazhi i madh dhe qendra turistike shtrihen ne jugperendim te Shkodres, 35 kilometra larg saje, ne fushen e gjere te Velipojes , te lagura nga deti Adriatik, prane kufirit me Malin e Zi, me te cilin e ndan lumi Buna dhe grykederdhja e tije . Relievi eshte gati teresisht fushore, nga 1-3 metra mbi nivelin e detit deri ne 550 metra ...

- Velipoje ka nje klime te bute ( temperatura mesatare 6-7 C ) , vera eshte mjaft e nxehte ( temparatura mesatare e Korrikut, 24 C deri ne 48 C maksimumi ne perjudhen Korrik – Gusht ) Periudha e pershtatshme per banjo dielli fillon ne muajin qershore dhe vazhdon deri ne fund te shtatorit. Per ato qe jane me te pergatitur fizikisht , kjo perjudhe zgjate nga fundi i prillit deri ne fund te tetorit . Bien rreth 1400mm reshje ne vit, kryesisht te perqendruara ne gjysmen e dyte te vjeshtes, dhe dimrit.

- Emri Velipoje vjen nga sllavishtja e vjeter ( Velikopoje – Fushe e Madhe) . Zona turistike shtrihet ne nje siperfaqe 300 ha dhe kufizohet ne veri me rezervatin e Menaxhuar te Velipojes, ne jug me detin Adriatik, ne lindje me rrethin e Lezhes dhe ne perendim me lumin Buna.

Hotel Vivian

Subscribe To Hotel Vivian

  • Subscribing allows you to get site updates. Your email address will be kept private.
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.